About me

Ik ben een schrijver die veel leest. Jarenlang woonde ik in Amsterdam. Inmiddels ben ik verhuisd naar een groener deel van Nederland. De Amsterdamse bieb zal ik missen, de drukte als kiespijn.

Boekenblogs zijn vaak gericht op de allernieuwste uitgaves binnen een specifiek genre. Ik lees breder en bespreek dus ook oudere exemplaren. Vanuit de gedachte dat met elke generatie lezers boeken in vergetelheid raken, wil ik hier graag mijn steentje bijdragen aan het in leven houden van verhalen die ik de moeite waard vind.

Ik heb voorkeuren voor genres en auteurs maar een gruwelijke hekel aan hokjesdenken. Killer mermaids en Simone De Beauvoir kunnen heel goed naast elkaar bestaan. Kijk maar in mijn boekenkast.

Veel van de boeken die ik bespreek vallen onder speculative fiction: sci-fi, horror en alles daar in de buurt. Denk aan Nnedi Okorafor, Octavia Butler, Jeff VanderMeer’s Southern Reach trilogie. Nalo Hopkinson, Sheri Tepper, Ray Bradbury en Ira Levin. Het begon ooit met Anne Rice’s Vampire Chronicles.

Daarnaast ook Literatuur van mensen als Helen Oyeyemi, Hilary Mantel, Chimamanda Ngozi Adichie en Taiye Selasi. Ook non-fictie over (Amerikaanse) geschiedenis en dieren. Heel wat auto- en biografieën. Die hele mix is vertegenwoordigd op deze website. Met elk goed boek gaat er een wereld voor me open en dat wens ik de lezer van dit blog ook toe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s